ConfiDens Tandtechniek in Arnhem

Laat ik mij aan u voorstellen, mijn naam is Seydal Farhad en ik ben werkzaam als klinisch prothese technicus. Onze praktijk in Arnhem is in de loop der tijd uitgebreid met vakbekwame tandtechnici en tandartsen. Sinds 2002 ben ik werkzaam als tandtechnicus. Hiervoor heb ik de opleiding tot tandtechnicus doorlopen bij het IVT (Dutch Health Academy). Na een vervolgopleiding tot klinisch prothesetechnicus heb ik mij gespecialiseerd in het aanmeten en maken van gebitsprotheses en andere uitneembare prothetische voorzieningen. U kunt hierbij denken aan implantaat gedragen protheses en partiële en immediaat protheses.

Sinds 2011 heb ik mijn eigen bedrijf, genaamd ConfiDens Tandtechniek. Vanuit mijn ervaring als tandtechnicus wilde ik mijn dienstenpakket uitbreiden. Ik heb ervoor gekozen om mijn kennis uit te breiden en mij te ontwikkelen tot gediplomeerd klinisch prothese technicus. Door deze opleiding bij de Radboud Universiteit ben ik naast de normale taken van een tandtechnicus, ook bevoegd om kunstgebitten aan te meten. Dit is een specialisme. Een klinisch prothese technicus mag geen tandheelkundige handelingen verrichten zoals een tandarts. Het trekken van tanden en/of kiezen bijvoorbeeld is voorbehouden aan een tandarts.

De diverse diensten van ConfiDens Tandtechniek

Het plaatsen van implantaten behoort niet tot de bevoegdheden van een klinisch prothese technicus. Hiervoor hebben wij een samenwerkingsverband met tandartspraktijk Geert Smans.

Alle handelingen die ConfiDens Tandtechniek verricht, kunnen in de praktijk in Arnhem worden uitgevoerd, maar ook behandelen wij patiënten bij tandartsen op locatie.

Niet alleen voor nieuwe gebitsprotheses kunt u bij ons terecht, maar ook voor deskundige reparaties aan een bestaande gebitsprothese kunnen wij u van dienst zijn. Na een reparatie is dezelfde dag uw gebitsprothese weer klaar. Wij kunnen ook uw kunstgebit rebasen, oftewel opvullen. Daarnaast kunnen wij gedeeltelijke protheses voor u vervaardigen (partiële protheses) en frameprotheses.

Naast onze behandelingen kunnen wij onze klanten ook goed adviseren. Wij adviseren u over hoe u een kunstgebit optimaal kunt reinigen en onderhouden. Dit om de levensduur te verlengen en de kwaliteit van uw kunstgebit goed te houden. In geval van gebitsproblemen kunt u ons inschakelen. Wij beschikken over een ruime ervaring waardoor wij altijd passend maatwerk kunnen verzorgen.

U beschikt door onze precieze werkwijze altijd over een goed passende prothese. Daarbij bent u altijd verzekerd van een goede nazorg, door het slinken van het tandvlees bijvoorbeeld kan in de loop der tijd een gebitsprothese minder prettig gaan aanvoelen. Dat wordt door ons vakkundig hersteld. Neemt u voor alle mogelijkheden die wij u kunnen bieden in geval van gebitsproblemen of voor vrijblijvende informatie contact met ons op op telefoonnummer 026-4423602. Een e-mail sturen is ook mogelijk: confidenstandtechniek@gmail.com.

team confidens tandtechniek
wij leiden vakmensen op - logo