Prothesewerk
Volledige prothese, partiële prothese, gehemelte vrije prothese
Volledige prothese, partiële prothese, gehemelte vrije prothese
Als iemand alle tanden en kiezen mist, dan kan een volledige gebitsprothese worden vervaardigd. Hierbij bestaan een aantal mogelijkheden, te weten een regulier kunstgebit, een implantaatprothese, ook wel klikgebit genoemd, of een schroefprothese. Bij een implantaatprothese worden eerst implantaten aangebracht in de mond. Hierop wordt de prothese bevestigd met een kliksysteem. De implantaten bestaan uit lichaamsvriendelijk materiaal, zoals titanium. Deze implantaatprothese kan op eenvoudige wijze uit de mond te worden gehaald.
Een schroefgebit is een volledige gebitsprothese die met schroefjes wordt verankerd aan vier of zes implantaten. Doordat de schroefprothese wordt vastgeschroefd door de prothesetechnicus zit deze vast en voelt daarom aan als een eigen gebit.
Vindt een volledige extractie onder narcose plaats in het ziekenhuis of bij de tandarts, dan kunt u van tevoren bij ons komen, zodat wij u tijdig een nieuwe prothese kunnen aanmeten. Deze ligt dan voor u klaar, zodat u na de operatie meteen met een mooi gebit de deur weer uit kunt.
Na verloop van tijd voelt een kunstgebit niet prettig meer aan. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de kaken slinken. Daarom wordt aangeraden om de volledige gebitsprothese om de vijf jaar te laten vervangen. Ook tussentijds kan het draagcomfort verminderen, laat daarom regelmatig het kunstgebit controleren door de klinisch prothese technicus. Wij kunnen door middel van onder andere rebasen het comfort en de pasvorm van uw prothese verbeteren.
Of het nu gaat om een volledige gebitsprothese, al dan niet op implantaten, een partiële gebitsprothese of een gehemelte vrije prothese, in alle gevallen kunt u vertrouwen op onze ervaring en deskundigheid.
Een partiële prothese is een goed alternatief voor bruggen, kronen of implantaten, wanneer deze oplossingen niet mogelijk blijken.
Een derde mogelijkheid is een palatum vrije prothese oftewel een gehemelte vrije prothese. Aan bijvoorbeeld een frameprothese kleven enkele nadelen, met name de aanwezigheid van metalen ankers die hinder kunnen veroorzaken. Een gehemelte vrije prothese rust als het ware als een overkappingsprothese op de overgebleven tanden. Door de afwezigheid van ankers, kan hierdoor dus geen irritatie ontstaan. Groot voordeel van een gehemelte vrije prothese is dat de spraak wordt verbeterd, men meer smaak ervaart bij het eten en drinken en kokhalsneigingen verdwijnen. Een gehemelte vrije prothese kan zowel orden geplaatst op implantaten als op uw eigen tanden en kiezen.