Kunstgebit reparatie in Arnhem 

Als een kunstgebit breuken of scheuren vertoont, is reparatie vaak nog mogelijk. Het verdient aanbeveling om zelf geen pogingen te ondernemen om de reparatie uit te voeren. Vaak is een onherstelbare beschadiging van de gebitsprothese dan het gevolg. Neemt u in geval van beschadiging van uw gebitsprothese direct contact met ons op. Als u ‘s ochtends het beschadigde kunstgebit bij ons brengt, heeft u het in de meeste gevallen dezelfde dag weer gerepareerd terug. Een tandarts moet het kunstgebit meestal doorsturen naar een tandtechnisch laboratorium. Wij hebben de middelen om de reparaties zelf uit te voeren. Dit scheelt tijd. U wilt tenslotte zo snel mogelijk geholpen worden.

In de praktijk blijkt vaak dat mensen gebroken kunstgebitten proberen te plakken met secondelijm. Het breukvlak lijkt vaak perfect hiervoor, waardoor beide helften perfect zouden kunnen passen. Een gebitsprothese is gemaakt van kunsthars en dat gaat een interactie aan met de lijm, waardoor de reparatie op deze manier niet lang zal houden. U dient reparaties van uw kunstgebit over te laten aan een vakman. Wij hebben de juiste middelen en kennis in huis om deze reparaties aan uw gebitsprothese op een vakkundige en duurzame manier te verrichten.

In sommige gevallen, met name bij een volledige breuk van een kunstgebit, moet een afdruk worden gemaakt. Hiermee wordt een gipsmodel gemaakt. Het draagcomfort wordt optimaal en de gebitsprothese sluit weer naadloos aan op de kaak. Mocht een tand of kies losraken uit de gebitsprothese, dan is er geen afdruk nodig. Als deze nog intact is, kan de tand of kies opnieuw geplaatst worden in het kunstgebit. Is de tand of kies beschadigd? Dan kan er zonder probleem een nieuwe tand of kies worden geplaatst.

Veel reparaties worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Belt u ons op telefoonnummer 026-4423602 bij gebitsproblemen.

Rebasen van een gebitsprothese

Ook het rebasen van een gebitsprothese wordt door ons verzorgd. In de loop der tijd zullen kaken veranderen en slinken door het ontbreken van de tanden en kiezen. De vorm van het kunstgebit verandert niet mee. Hierdoor kunnen problemen op het gebied van draagcomfort ontstaan. Er kunnen drukplekken ontstaan en het kunstgebit kan losser gaan zitten. Door het rebasen van de gebitsprothese worden al deze problemen verholpen en zal uw gebitsprothese weer naadloos aansluiten op de kaak.

Wacht dus niet te lang als uw kunstgebit onprettig begint aan te voelen, maar maak zo snel mogelijk een afspraak met ConfiDens Tandtechniek.