Plaatsing van implantaten

ConfiDens Tandtechniek werkt nauw samen met de praktijk voor implantologie & tandprothetiek Wil Franken en tandarts Smans in Arnhem. Tot de bevoegdheden van een klinisch prothesetechnicus behoort niet het plaatsen van implantaten. Om onze klanten deze service toch te kunnen bieden, werken wij samen met bovengenoemde praktijken.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een imitatiewortel van het lichaamsvriendelijke titanium die in het kaakbot wordt aangebracht en daarin vastgroeit. Hierop kan na verloop van enkele maanden een overkappingsprothese geplaatst worden. Ieder mens die een volgroeid kaakbot heeft, komt in principe in aanmerking voor een implantaat.

Hoe werkt het plaatsen van een Implantaat?

Het plaatsen van een implantaat is een relatief simpele ingreep die veel kans op succes biedt voor het aanbrengen van een (partiële) gebitsprothese. Als er sprake is van voldoende kaakbot wordt hierin een gaatje gemaakt, waarin het implantaat wordt geplaatst of geschroefd. Een implantaat vervangt missende tanden of kiezen, zonder daarbij andere tanden of kiezen te belasten, zoals wel het geval is bij onder andere bruggen.

stoel in praktijk tandtechniek confidens in arnhem
Meer informatie over implantaten? En wil je gebruik maken onze diensten?

Samenwerking

Uit onderzoek is gebleken dat titanium kunstwortels goed door het kaakbot geaccepteerd worden. Dit heeft tot gevolg dat door het niet ontbreken van een soort wortel in de kaak, de kaak minder snel zal slinken in geval van ontbrekende  tanden of kiezen. Het vertraagt dus de botafbraak. De kaaklijn blijft er natuurlijker uitzien dan bij andere oplossingen.

Door de samenwerking met de praktijk voor implantologie & tandprothetiek Wil Franken en tandarts Smans in Arnhem kan ConfiDens Tandtechniek de patiënten een zeer breed pakket van zorg bieden bij gebitsproblemen. Vanuit comfort overwegingen en cosmetisch oogpunt hebben implantaten veel voordelen ten opzichte van andere oplossingen. Dit wordt door veel mensen als een belangrijk voordeel ervaren.

Neemt u voor alle informatie over implantaten contact met ons op op telefoonnummer 026-4423602. ConfiDens Tandtechniek is u graag van dienst om uw gebitsproblemen adequaat op te lossen. Wij hebben de deskundigheid in huis en stellen u die graag ten dienste.