Plaatsing van implantaten

ConfiDens Tandtechniek werkt nauw samen met tandartspraktijk Geert Smans in Arnhem. Het plaatsen van implantaten behoort niet tot de bevoegdheden van een klinisch prothesetechnicus. Om onze klanten deze service toch te kunnen bieden, werken wij samen met bovengenoemde praktijk.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een imitatiewortel van het lichaamsvriendelijke titanium. Deze imitatiewortel wordt in het kaakbot aangebracht en zal daarin vastgroeien. Hierop kan na verloop van enkele maanden een overkappingsprothese worden geplaatst. Ieder mens die een volgroeid kaakbot heeft, komt in principe in aanmerking voor een implantaat.

Hoe werkt het plaatsen van een implantaat?

Het plaatsen van een implantaat is een relatief simpele ingreep. Deze ingreep biedt veel kans van slagen voor het aanbrengen van een (partiële) gebitsprothese. Als er voldoende kaakbot aanwezig is, wordt hierin een gaatje gemaakt, waarin het implantaat wordt geplaatst of geschroefd. Een implantaat vervangt missende tanden of kiezen, zonder daarbij andere tanden of kiezen te belasten, zoals wel het geval is bij onder andere bruggen.

implantologie arnhem
Meer informatie over implantaten? En wil je gebruik maken onze diensten?

Samenwerking

Uit onderzoek is gebleken dat titanium kunstwortels goed door het kaakbot geaccepteerd worden. Dit heeft tot gevolg dat door het niet ontbreken van een soort wortel in de kaak, de kaak minder snel zal slinken indien tanden of kiezen ontbreken. Het vertraagt dus de botafbraak. De kaaklijn blijft er natuurlijker uitzien.

Door de samenwerking met tandartspraktijk Geert Smans kan ConfiDens Tandtechniek de patiënten een zeer breed pakket van zorg bieden bij gebitsproblemen. Wat betreft comfort en vanuit cosmetisch oogpunt hebben implantaten veel voordelen ten opzichte van andere oplossingen. Dit wordt door veel mensen als een belangrijk voordeel ervaren.

Neemt u voor meer informatie over implantaten contact met ons op op telefoonnummer 026-4423602. ConfiDens Tandtechniek is u graag van dienst om uw gebitsproblemen adequaat op te lossen. Wij hebben de deskundigheid in huis en staan u graag ten dienste.