Volledige gebitsprotheses, partiële protheses en frameprotheses


ConfiDens Tandtechniek biedt een aantal opties voor prothesewerk. Wij vervaardigen volledige gebitsprotheses, maar ook kunnen wij partiële protheses en frameprotheses verzorgen. Een partiële prothese of frameprothese is van toepassing als een aantal tanden en kiezen behouden kunnen blijven. Een partiële prothese dient dus als vervanging van één of meer tanden of kiezen. De prothese wordt samengesteld uit kunsthars, al dan niet voorzien van metalen klammertjes voor een betere pasvorm.

Partiële prothese

Een partiële prothese is een goed alternatief voor bruggen, kronen of implantaten, wanneer deze oplossingen niet mogelijk blijken.

frameprothese

Een frameprothese is ook een goede optie. Deze wordt aangebracht op een ondergrond van metaal, daarop wordt een laag kunsthars aangebracht in de kleur van het tandvlees. Hierop worden kunsttanden of kunstkiezen geplaatst. Met behulp van ankers wordt de prothese bevestigd aan de nog aanwezige elementen.

Palatum vrije prothese

Een derde mogelijkheid is een palatum vrije prothese oftewel een ehemeltevrije prothese. Aan de frameprothese kleven wel wat nadelen, met name door de aanwezigheid van de metalen ankers die hinder kunnen veroorzaken. Een palatum vrije prothese rust als een overkappingsprothese op de overgebleven tanden. Hiermee vervalt het nadeel van irriterende klemmen. Groot voordeel van een palatum vrije prothese is dat de spraak beter wordt en men meer smaak ervaart vgan eten en drinken.

Diverse mogelijkheden voor volledige gebitsvervanging

Als iemand alle tanden en kiezen mist, dan komt een volledige gebitsprothese in beeld. Hierbij bestaan een aantal mogelijkheden, te weten een regulier kunstgebit, een implantaatprothese, ook wel klikgebit genoemd, of een schroefprothese. Bij een implantaatprothese worden eerst implantaten aangebracht in de mond. Hierop wordt de prothese bevestigd met een kliksysteem. De implantaten bestaan uit lichaamsvriendelijk materiaal, zoals titanium. Deze implantaatprothese is op simpele wijze uit de mond te verwijderen.

Een schroefgebit is een volledige gebitsprothese die met schroefjes wordt verankerd aan vier of zes implantaten. Doordat de schroefprothese vastgeschroefd wordt door onze klinisch prothesetechnicus van ConfiDens Tandtechniek zit deze vast en voelt daarom aan als een eigen gebit.

Vindt een volledige extractie onder narcose plaats in het ziekenhuis Rijnstate, dan kunt u van tevoren bij ons komen, zodat wij u tijdig een nieuwe prothese kunnen aanmeten. Deze ligt dan voor u klaar, zodat u na de operatie meteen met een mooi gebit het ziekenhuis kunt verlaten.

Na verloop van tijd voelt een kunstgebit niet prettig meer aan, dit kan bijvoorbeeld komen doordat de kaken slinken. Daarom wordt aangeraden door ConfiDens Tandtechniek om de volledige gebitsprothese om de vijf jaar te laten vervangen. Ook tussentijds kan het draagcomfort verminderen, laat daarom regelmatig het kunstgebit controleren door de klinisch prothese technicus. Wij kunnen door middel van onder andere rebasen het comfort van uw prothese verbeteren.

 

Of het nu gaat om een volledige gebitsprothese of een partiële gebitsprothese, in alle gevallen kunt u vertrouwen op onze ervaring en deskundigheid.